Makuprojekti – Vierailu Hämeenlinnan taidemuseoon

(Valitettavasti kuvia ei voi julkaista museon sääntöjen johdosta)

Tiistaina 28. tammikuuta vierailimme 12 Vanajaveden opiston oppilaan kanssa taidemuseossa. Monelle heistä tämä ei ollut vain ensimmäinen kerta Hämeenlinnan taidemuseossa, se oli joillekin ensimmäinen kerta yleensä missään taidemuseossa.

Näyttely, jossa vierailimme oli museon yläkerrassa esillä oleva Kokoelmakavalkadi – Edelfeltistä Kasitonniin. http://www.hameenlinna.fi/Palvelut/Kulttuuri/Taidemuseo/Nayttelyt/Kokoelmakavalkadi—Edelfeltista-Kasitonniin

Kokoelmakavalkadi on mittava katsaus Hämeenlinnan Taidemuseon moniin kokoelmiin. Yläkerran näyttelytilassa on esillä yli sata teosta 1800-luvulta nykypäivään: museon rakastetuimpia aarteita kultakauden mestareilta Albert Edelfeltistä Akseli Gallen-Kallelaan, samoin kuin harvoin nähtyjä teoksia ja aivan uusia hankintoja. Myös taiteilijoiden omakuvia ja taiteilijatovereiden muotokuvia esittelevä Kasvotusten-kokonaisuus on nähtävillä.

Tutustuimme myös näyttelyyn: Metsä ja muita ajatuksia

Studio-pienoisnäyttelyssä on esillä Johanna Havimäen, Anne Koskisen, Anna Tuorin ja Santeri Tuorin teoksia Hämeenlinnan Taidemuseon kokoelmista. Teokset tarjoavat monimerkityksellisiä ja käsitteellisiä näkökulmia elämän kiertokulkuun ja olemassaoloon. http://www.hameenlinna.fi/Palvelut/Kulttuuri/Taidemuseo/Nayttelyt/STUDIO-Metsa

Osana vierailua teimme kysymyslomakkeen oppilaille, joka ei ainoastaan haastanut heitä käyttämään suomen kielen taitojaan vaan myös rohkaisi heitä katsomaan ja kokemaan henkilökohtaisesti tuntemuksiaan taideteosten parissa. Vierailun lopuksi kokoonnuimme keskustelemaan heidän havainnoistaan ja kokemuksistaan taideteosten parissa. Tuloksena oli ajateltuja kommentteja ja havaintoja, jotka ilmaisivat miten tosissaan he olivat paneutuneet asiaan ja miten syvällisesti jotkut työt olivat vaikuttaneet heihin.

Kun kysyimme haluaisivatko he tämän vierailun ja kokemuksen jälkeen palata museoon, saimme yhteisen vastauksen ”kyllä”.

Suuret kiitokset Laura Wiio-von Konowille ja muulle museon henkilökunnalle tästä hyvin nautittavasta vierailusta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s